Prisvinnende og smakfulle kaker til alle anledninger

Snehvit kake

 Sjokoladekake grunnoppskrift (under oppskrifter)

Fyller i forskjellige typer former, kan fint bruke langpanne, så skjære ut forskjellige rundinger etterpå, men da blir det mer svinn..

 

 

 

 

 

Bruker en i utgangspunktet billig og enkel snehvit barbiedukke, fjerner klær og tar plastfolie rundt beina.

stikker ut et hull i hver av de runde kakene som så blir delt, slik at dukken får god plass når den skal settes nedi kaken etter fylling.

 

 

 

 

 

 Legg på fyll etasje for etasje, ikke bry deg om ujevnheter, viktigere at kaken blir høy nok, når kaken er riktig høyde settes dukken forsiktig nedi med armene opp, slik at ikke de kommer i konflikt når du gjør ferdig kaken.

Nå kan du finjustere kaken , eventuelt skjære til for å få den rund slik du ønsker, kanskje ta av litt foran slik at ikke prinsessekaken ser gravid ut foran tilslutt.. Den erfaringen har jeg selv gjort:-)

Dytt litt sjokoladekrem nedi rundt kroppen, slik at dukken står fast i “cement”, så brer du sjokoladekrem utenpå hele skjørtet.

 

 

 

 

 

 Kaken er nå ferdig og klar til å trekkes, det er det vanskeligste i prosessen!

Kjevle ut  marsipan, fondant eller sukkerpasta med ønsket farge og legg det rundt kaken. Greit å gjøre det i 2 omganger å få 2 skjøter, som senere lett dekkes ved hjelp av pynt etc

 

 

 

 

 

 

 

 

 Skjørtet er kommet på, og siden dette er min første snehvitprinsessekake, så må et bredt bånd i livet til for å skjule litt sjokoladekake, men det går helt fint!

 

 

 

 

 

 

 

 

Resten av toppen til kjolen har jeg modellert i sukkerpasta og latt stivne litt. Prinsessen har og fått krone på hodet:-)

Hun som ønsket seg en slik kake, men som ikke visste hun fikk den,  var en liten skjønn jente som ble helt fra seg av begeistring!

Facebook