Prisvinnende og smakfulle kaker til alle anledninger

Om oss

Meritter:

Vinner av Norsk Kakekunstutstilling 2011, samt publikumspris, 2 plass cupcaketower

Bronse i modellering internsjonalt,  London 2014

Gull i Internasjonal kategori, i Cake International Birmingham 2014

Vinner av ÅRETS KAKE Norge 2015, smakskonkurranse med bryllupskaketema.

 

 

The Flying Cake sin flying start som ble startet opprinnelig av  Kate Kippersund i 2011

Kate Kippersund er utdannet Konditormester ved Orion Konditori og Bakeri, Bergen. Har og vært innom andre velkjente konditorier i Bergen, men eventyrlysten gjorde at Kate en periode havnet i luften for SAS. I flere år ble det reist mye og mange ganger jorden rundt med nye inntrykk og inspirasjon fra hele verden. Det ble opphold på Geopard og Løve farm i Namibia, Seilbåt rundt Galapagos øyene og freelancejournalist for Vi menn med Gorilla Tracking i Uganda, og Lonely Planet i Qatar. Det viktigste denne tiden ble likevel året i Australia med jobb bla på cafe og hotell, der ble ny kakeinspirasjon, baristaskole og mye annet gøy som ga innspill og lysten til å gjøre noe nytt.

Det ble ganske naturlig å ta med noe av dette tilbake til Bergen, som ennå lå langt etter på kakefronten i 2005. 

IMG_2458

«Jeg har alltid vært veldig fascinert over måten kaker har blitt dekorert på i utlandet, egentlig ganske ulikt de typiske norske kakene. Tradisjoner er viktige, også innenfor konditoryrket, men jeg er og opptatt av å tilføre nye teknikker og kakestiler. » Kate

Det første som ble utviklet etter stor påvirkning fra Australia var cupcakes. Disse ble laget på kulturhuset på Nesttun i Bergen, og levert til den nye fine Kryddar Cafe, her ble etterspørselen stadig større, inntil de måtte avvikle og jeg ble med matgalgjengen og leverte til Spisestedet M på Nesttun under Thomas Madsen.

Suksessoppskriften på cupcakene var å unngå å konkurrere med hvit dame, og utvikle en saftig og frisk god cupcake, som noe helt nytt. Senere ble det bryllupskaker, store høye designkaker og ekstremkaker til jubileum og fest.

 

 

IMG_3744-002I 2011 meldte Kate seg på sin første konkurranse noensinne: Norsk Kakekunst, her ble både hovedkategorien vunnet med bryllupskake i viktoriansk stil, samt publikumspris for cupcaketower og 2 plass i samme kategori.

I 2013 ble det nok en permisjon og avreise til Chicago og MasterClass  ved Wilton School of Confectionary Art.

Hjemme ble det jobbet med det nye kakeakademiet hvor Kate var en del av i flere år.

2014 ble det Internasjonalt Gull Reward fra Cake Internasjonal i Birmingham, samt bronse fra London, og siden bronse i cupcakes i Cake Internasjonal i Birmingham 2017

Kate vant og Årets kake, Norge med bryllupskake i 2015

Det ble etter hvert naturlig å tenke på mindre flyvning og mer kaker. Kate dro til London og deltok på Business of baking med Michelle Green og berømte Sharon Wee fra Australia. Det ble starten på en mer seriøs kakebusiness og jakten på den perfekte kakegrunderpartneren begynte. Det var ingen lett oppgave, samtidig med små barn, flyvning og etter hvert smekkfulle ordrebøker!

Helt tilfeldig fikk Kate vite om Elisabeth Vikøren, som og hadde startet firma og ville satse på cupcakes. Sammen dannet de grunnlaget for nye Flying Cakery AS

At Kate og Elisabeth etter hvert fant ut at de var født samme dag, samme år i Bergen by, uten å noen gang ha møttes, er ganske utrolig!

The Flying Cake var da kommet så langt på 5 år, at det ikke var mulig å fortsette alene med alt. Kate valgte å lukke flydøren for godt og satse sammen med Elisabeth som ville gi et mye sterkere utgangspunkt for fremtiden, Oppstarten ble satt til bursdagsdatoen 15 mai hvor begge fyllte 43 år. Navnet ble Flying Cakery AS, senere i 2019 ble Flying Cakery Cafe AS opprettet og ny kafe åpnet midt i krysset på Paradis.

 

kate_kippersund_1

img137«Nå er vi klare for vekst og åpne for at ting skjer fremover. Vi tror begge på hardt arbeid og skjebnen, vi har allerede rukket å gjøre store oppdrag sammen, og har mer enn bestått med Gazelle mål oppnådd de 5 første driftsmånedene første år!» Elisabeth

 

Vi utfordrer de tradisjonelle kakemetodene, vi ønsker å være fremst i Norge på kaketrender, vi markedsfører oss via fornøyde kunder og sosialemedier, og ser at kakene  våre og arbeidet vårt oftere og oftere blir delt verden over, -gjerne sett av 250 000 mennesker!

Elisabeth er daglig leder, jobber både i produksjon og mye administrativt. Hun har satt Bergen på kartet med sine etter hvert så kjente og velsmakende macarons, hun har sørget for at pop up shops har blitt kjempepopulært, og at vi for første gang var med på Bergen Julemarked i år.

Konditormester Kate er faglig aktiv som produktutvikler, spesialist på bryllupskaker, kursing, cupcakes og kaketrendsetter, hun konkurrerer også aktivt i utlandet, og oppdaterer seg jevnlig med nye teknikker via sitt internasjonale kakenettverk.

Vi bygger ekstremkaker og tårn i høyden som ingen andre i Norge tør, vi er klare på at vi skal utfordre industrien med gode råvarer og godt håndtverk fremover og stå for det nye som kommer, samtidig sikre at det er kvalitet.

Vi drives fremover av gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som mener kakene våre er beste de har smakt, og like gode inni som de er fine utenpå. Dette gjør oss ydmyke til den viktige oppgaven det er å sørge for at våre kunder blir fornøyde med kaken til den viktige dagen sin, noe som gjenspeiler visjonen vår: The Best Day Ever

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook