Prisvinnende og smakfulle kaker til alle anledninger

Om oss

Meritter:

Vinner av Norsk Kakekunstutstilling 2011, publikumsprisen og 2 plass cupcaketower

Bronse Award: modellering internsjonalt,  London 2014

Gold Award: Internasjonal kategori, i Cake International Birmingham 2014

Vinner av ÅRETS KAKE Norge 2015, smakskonkurranse med bryllupskaketema.

Vinner av Pepperkakekjevlen for Nationalteateret bygget i Pepperkake 2015

Bronse Award: Cupcakes i Cake International Birmingham 2016

Silver Award og Brinse Award i cupcakes og bryllupskake 2022 i Cake International Birmingham

The Flying Cake sin flying start som ble startet opprinnelig av  Kate Kippersund i 2011

Kate Kippersund er utdannet Konditormester ved Orion Konditori og Bakeri, Bergen. Hun har og vært innom andre velkjente konditorier i Bergen, men eventyrlysten ble for stor og SAS ble for fristende. I nærmere 20 år ble det reist mye og mange ganger jorden rundt med nye inntrykk og inspirasjon fra hele verden. Det ble permisjon fra fly og opphold på Geopard og Løve farm i Namibia. Seilbåt rundt Galapagos øyene og freelancejournalist for Vi menn med Gorilla Tracking i Uganda, og Lonely Planet i Qatar. Det viktigste denne tiden ble likevel året i Australia med jobb på cafe og hotell, der ble ny kakeinspirasjon, baristaskole og mye annet gøy som ga innspill og lysten til å gjøre noe nytt.

Det ble ganske naturlig å ta med noe av dette tilbake til Bergen, som ennå lå langt etter på kakefronten i 2005.

IMG_2458

“Jeg har alltid vært veldig fascinert over måten kaker har blitt dekorert på i utlandet, egentlig ganske ulikt de typiske norske kakene. Tradisjoner er viktige, også innenfor konditoryrket, men jeg er og opptatt av å tilføre nye teknikker og kakestiler. ” Kate

Det første som ble utviklet etter stor påvirkning fra Australia var cupcakes. Disse ble laget på kulturhuset på Nesttun i Bergen, og levert til den nye fine Kryddar Cafe. Navnet The Flying Cake kom helt naturlig, fordi det ble produsert på fridagene mellom flyvninger og levert kaker påvei til Flyplassen, gjerne i flyuniform!

Med stipend fra Bergens Næringsråd ble det mulighet å ta Master Class ved velkjente Wilton School of Confectionary art i Chicago. Norge lå langt bak på kakefronten og all utdannelse måtte taes i utlandet, Kate ble med å startet Kakeakademiet, som del av prosessen med å fornye kakene i Norge, og modernisere konditorfaget. Det ble arrangert kurs, cake camp og kakekunst konkurranser.

IMG_3744-002Det ble mye kurs, fullbooket med lange ventelister. Bergen Kakestudio ble til, og ikke rent få ekstremkaker ble håndlaget og hentet med lastebil, som del av store arrangement. Tv team, journalister og direktesendinger fra kakestudio ble nesten vanlig over noen travle oppstarts år med lite søvn, hvor kakeinteressen eksploderte og Kate var i front.

Bybanen i kake ble levert til åpningsfest og servert til ordføreren i Bergen, Statsråd Lehmkul som overraskelse til kjent jubilant og mange hundre gjester. Krokodille i full størrelse ble bestil av Akvariet i Bergen, De Zee Ploeg skipet til jubileet med 500 gjester i Bergen. Verdens største laks lurte 750 gjester i Dof Subsea trill rundt. Bryllupskake i mange etasjer ble levert til Hotell Edvard Grieg og flere tusen gjester, oljeplattformer til 500 gjester i Grieghallen. Et stort fly ved feiringen av nye Flesland og 1000 gjester. Feiringen av Fleischer med både Hotel i Kake og som pepperkake bygg. Flere tusen cupcakes ble levert med lastebil til jublende personale ved Haukeland Sykehus og feiring av covid prøvetaking nr 1 000 000.  Innvielse av Nygaarden med Entra og innlfytningsfesten til Sopra Steria. Og mye annet til åpningsfester og events.

Det har blitt store byggverk utført i pepperkake etter samarbeid med Pepperkakebyen i flere år.

Det ble mindre flyvning og mer kaker. Kate dro til London og studerte Business of baking med selveste Michelle Green og berømte Sharon Wee fra Australia. Det ble starten på en prosess med å finne en partner og lukke flydøren for å bli kakegrunder på heltid.

Nytt partnerskap ble inngått i 2017 med Elisabeth og grunnlaget for nye Flying Cakery AS kom på plass. Det ble knallharde år med lange dager, lite lønn og bygging av nytt kakeri på Midtun. Flying Cakery dukket opp med egen bod på Julemarkedet i Bergen og ble umiddelbart en suksess. Den lille bedriften doblet seg for hvert år. 2019 ble Flying Cakery Cafe startet, med ny cafe på Paradis, vi var 15 stykker i sving for å holde kake eventyret i gang. 2020 så fantastisk ut med fulle ordrebøker, fine datoer og ekstra mange bryllups og events. Endelig skulle det bli lønnsomhet og enda mer vekst, inntil fredag 13 mars og alle avbestillingene ble et faktum.

Covid-19 ble et mareritt for kakegrundere verden over, noe som skulle vare mye lengre enn noen forventet og dessverre stoppe alle vekstplaner inntil videre i Flying Cakery. Kafeen ble lagt ned hvor Elisabeth valgte å forlate en usikker kakeverden, mens Kate begynte den lange veien å få kakeriet opp på beina igjen med nytt team. Det gikk over all forventning, og kakeriet på Midtun er kanskje enda travlere i 2023, og holder åpen Pop Up Shop noen ganger i året, med samme velfyllte disk som var på Paradis. Køen er ofte lang for å sikre seg godsakene fra byens diggeste kakedisk!

 

Konditormester Kate er faglig aktiv som produktutvikler, spesialist på bryllupskaker, kursing, cupcakes og kaketrendsetter. Hun konkurrerer aktivt i utlandet og oppdaterer seg jevnlig med nye teknikker via sitt internasjonale kakenettverk.

Ta kontakt om du ønsker å bruke bilder eller samarbeid.

Facebook