Bryllupskaker
Flying Cakery, Midtun spesialiserer seg på designkaker til bryllup, selskap og events. Konditormesteren Kate Kippersund har 6 års mester utdannelse i faget fra både Bergen og Master Class i kakekunst fra USA, samt gullmedalje i internasjonal kategori fra Birmingham 2014. Vinner av årets kake i Norge 2015 med bryllupskake, er Kate fremst i Norge på trender og nye designkaketeknikker.
De som bestiller bryllupskake over 50 personer tidlig på året ( cupcaketower fra 75 pers), får og tilbud om populær prøvesmaking i kakestudio på Midtun, mot et tillegg. Sjekk inspirajsonsbilder helt nederst på siden!
Bruk skjema under Kontakt i menyen for å sende mail med bestilling: Antall gjester/lokale, levering, smaker, etc, I en travel høysesong har vi dessverre ikke anledning til å ta imot besøk og har travle dager i produksjon, vi foretrekker alle bestillinger pr mail.
Utlån kakefat/stativ til brudepar er gratis så langt det rekker mot kontant depositum. Leveres tilbake etter avtale innen 4 dager etter bruk.
Alle design kaker lages for bunn med det beste av råvarer. Pynt lages også for hånd og tar lang tid i fullt utstyrt kakeri, under strenge regler fra mattilsyn. Dette bestemmer prisene våre og begrenser hvor mye vi kan ta på oss. Vi blir fort fullbooket, spesielt populære helger, vær derfor så tidlig som mulig med å bestille hos oss, slik at vi får dere med en travel høysesong. Alle priser er med MVA.
Priser eksempler bryllupskaker:
For bryllupskaker er prisen for vanlig pyntet og anntall gjester, har dere kaker utenom, så trenger dere ikke beregne kake til alle. For spesiell/mye design og ekstra mye pynt/blomster og skilt, er det tillegg i pris.
Minste bryllupskake er til 35-40 pers i 2 etg og koster fra 4 900 kr
Bryllupskake i 3 etg til 50-55 pers koster fra 6 700 kr
Bryllupskake i en bredere høy 3 etg til 60-70 per koster fra 8 500 kr
Bryllupskake i 5 etasjer til 80-90 personer koster fra 10 800 kr
Vi lager og kransekaker og matcher dessertbord med Macaron Towers, cupcakes og vår egen nye kransekakedesign med både macarons og kransekakeringer. Med fin pynt til bryllup koster en slik 1 700. Kransekaker koster fra 100 kr pr ring.
Sjekk ellers ut Facebooksiden til Konditormester Kate Kippersund / Flying Cakery, samt instagram, der ligger de nyeste kakene og med mange gode tilbakemeldinger både på design, smak fra gjester og brudepar som har vært veldig fornøyd med drømmekaken sin 🙂
Cupcaketowers:
Minste bryllupscupcaketower for ca-30 pers inkludert med minste toppkake fra kr 2 700 kr Depositum stativ + ev leveringstillegg
Bryllupscupcaketower til ca 50 personer inkludert minste toppkake fra 4 200 kr Depositum stativ + ev leveringstillegg
Macarontowers med toppkake 12-15 pers og ca 65 macarons til ca 30 pers koster fra 3 000 kr
Vi beregner ellers macarons towers med flere macarons pr pers til totalt antall som ønskes, vi beregner ca 1,5 macarons pr gjest, minimumsbestilling til 30 personer. Eget macarontower med kun macarons min 37 macarons koster 24 kr pr macarons.
Smaker og allergen:
Cupcakes
Red Velvet er populær til bryllup, saftig og syrlig med en hvit cream cheese topping,
Sjokolade er saftig med en fluffy og mild sjokoladetopping
oreo: sjokoladebunn med grå-brun krem på toppen,
vaniljebunn med pasjonsfrukttopping
Vaniljebunn med salt karamelltopping
gulrot med hvit cream cheese topping
Allergen er hvetemel, egg, melk, soya, fargestoff i krem/pynt og red velvet, mandler i pynt kan forekomme
Kaker
Nydelig sjokoladekake med en fluffy mild sjokolade krem med et hint av rørte bringebær på bunn som tilfører syre og gir saftig kake og knapt merkes
vaniljekake med frisk pasjonsfrukt krem,
red velvet er alltid populært til bryllup med hvit fin creamcheese inni til rød syrlig nøytral bunn.
Gulrotkake er saftig enkel med creamcheese, ingen nøtter eller rosiner.
Tropisk aroma er en krydder kake med deilig kaffekrem, egnet til lang transport tid og lages ved forespørsel.
Allergen: Hvetemel, egg, melk, soya, fargestoff i red velvet/pynt, og ev mandler i blandingstrekk, pynt
Spør oss om macarons og kransekake! Macarons til bryllup lages gjerne hvite med fyll som Salt karamell, bringebær, pasjon eller sjokoladeganache, koster 24 kr pr stk, kransekake 1600 for 16 ringer som matcher. Spør oss om helt ny type kransekake!
Skal kaken fraktes langt eller lagres uten kjøl, så kan dette tilpasses med enten en saftig og god sjokoladekake med en sjokoladeganache eller kaffekrem inni.
Obs! Vi lager ikke designkaker med fløtekrem pga tiden det tar med slike kaker.
Viktig!
Obs! Det kan være noen design ikke anbefales pga sted som er valgt for bryllup, og ev smak pga sommerbryllup, dette har med mange faktorer som transport, temperatur, levering, kjøl på stedet etc. Det hender vi sier nei til kaker hvor vi merker at brudepar forventer en kaketype som ikke lar seg gjennomføre på vestlandsveier/sommerbryllup, komplisert tidkrevende design.
Flying Cakery leverer som oftest de fleste steder i Bergen og omegn, med beskjed i god tid mot tillegg. Hentes kaken er det henters ansvar å få kaken hel frem. Vi informerer godt om at kaken settes flatt i bagasjerom, bil må være nedkjølt hele veien og kaken kjøres forsiktig rett til kjøl.
Temperatur forhold visse deler av året kan medføre at trekk begynner å bule, svette, virke vått, derfor viktig at kaken står i esken lengst mulig slik at esken tar imot for fukten. Kakene våre er kjølevare i utgangspunktet og holdbar 3-4 dager.
Noen ganger kan pynt på cupcakes besvime litt fra fukten i kremen, om det for eksempel er varmt og det går lang tid før de blir satt opp, lang transportid.
Alle kaker lages med et blandingstrekk hvis ikke annet er avtalt, med mandler som allergen. Inni kan det være pappbrett, støttepinner, og annet for støtte hvor pynt som krever tannpirker/ståltråd til spesielle blomster blir beskyttet, slik at dette ikke stikkes direkte i kake. For 3 d kake kan det finnes sammenskrudd stativ. Dette må plukkes vekk før det spises/ innimellom. Barn må ikke få tilgang til blomsterpynt med ståltråd.
Prøvesmak:
For brudepar som ønsker det og bestiller tidlig kake min 50 pers, så tilbys prøvesmaking som er veldig populært. Dette koster ekstra for 2 voksne, hvor vi setter av 1 time til dere og går gjennom smak og design.
Utover dette har vi ikke muligheten til å ta imot besøk, eller ha møte med brudepar, og tar alt via mail som fungerer fint. Det kan til tider være vanskelig å få tak i oss, spesielt helger/høysesong. Ber derfor om tålmodighet slik at vi får en sjans å følge opp alt, noen ganger er vi opptatt med store oppdrag og må sette alt annet på vent.
Allergikaker
Vi er ikke godkjent for å produsere glutenfritt, siden nye strenge regler fra mattilsyn regulerer dette, men vi kan lage min 12 stk hvetemelfrie cupcakes (hvis kapasitet) om det er ønskelig med mandelmel bunn, men med spor av gluten. Kransekaken vår er i utgangspunktet glutenfri, det samme er macarons, men vi har mye spor i høysesong.
Andre allergier har vi dessverre ikke kapasitet til pr i dag.
Vi bruker vanligvis ikke nøtter i kakeri, annet en mandler. Allergener som finnes i kakeriet er: hvete, egg, soya, fargestoffer,melk.
Vi setter stor pris på kunstnerisk frihet innen det som ønskes, slik at vi får tilpasset til slik vi utfører kakene, våre hender og design som passer i henhold til str på kake og tåler frakt/ årstid.
Jeg setter min ære i å designe en flott bryllupskake som smaker deilig og skal beundres av mange en viktig dag!
Mvh Konditormester Kate Kippersund