Bergens flyvende konditormester

Sjokoladekake grunnoppskrift

 

Grunnoppskrift til sjokoladekakebunn eller f.eks sjokolade cupcakes, tilsett det du vil, fin å fryse, saftig og holdbar!

 

3 egg                                                                        5 egg

350 gr sukker                                                        600 gr sukker

 

300 gr hvetenel                                                     500 gr hvetemel

2,5 ts vaniljesukker                                               4 ts vaniljesukker

1,5 ts natron                                                          2 ts natron

1,5 ts bakepulver                                                  2 ts bakepulver

4 ss bakekakao                                                     6 ss bakekakao

2,5 dl væske                                                         4 dl væske  : Melk/ Kefirmelk/ rømme/fløte

225 gr margarin smeltet                                       375  gr margarin smeltet

 

175 gr ,midt i ovnen i 20-40 min

 

Egg og sukker piskes til stiv eggedosis, det tørre blandes godt og tilsettes vekselvis med væsken, margarin i tilslutt.

Minste oppskriften rekker til en vanlig kakeform, mens den store er beregnet til stor langpanne, vanskelig å si, jeg lager som regel stor porsjon og fordeler i flere former alt ettersom jeg trenger det, er de lave i formen så stek mindre, høye kaker må steke mer.

Sjekk med en strikkepinn/spaghetti etc i midten om den er ferdig, skal ikke være deig på den når den taes opp igjen.

Denne sjokoladekake oppskriften egner seg og til cupcakes, den er saftig og tåler godt frys.  Den er stabil og fin å jobbe med/skjære ut..

Dette er en grunnoppskrift, derfor varierer jeg ofte innholdet etter hva den skal brukes til, tilsetter sjokoladebiter til cupcakes, varier med det du har og med hvilken type krem du vil ha inni. Vanlig sjokoladesmørkrem og mousse er godt, bruk gjerne hvit sjokolade, smeltet sjokolade, philadelfia ost i kremen for ekstra god.

Tips: Smør vanilje smørkrem rundt og på toppen tilslutt, og trekk kaken med sukkerpasta eller marsjmallow fondant, så er den klar til å pyntes!

 

 

Facebook