Bergens flyvende konditormester

Bygging av Bybanekaken i Bergen

Forberedelser til dette store prosjekter påbegynnes flere uker i forveien. Bilder blir tatt, detaljer studert, underlag snekret og bunner med nesten 100 egg blir laget.. Det å skulle bygge så store kaker som ikke kan kjøles ned skikkelig, gjør at valget blir typen ekslusiv sjokoladekake med en type ekte ganachekrem inni som og gjør at bybanen blir bløtere å jobbe med enn en normalt avkjølt kake underveis. Mange problemer blir løst underveis, og lengden ender på vel 135 cm..For å få frem alle detaljene bestemmer jeg meg for å pusle sammen hele bybanen, det tar tid! Det blir både dag og natt og over 20 timer intens bygging, før bybanene nærmer seg ferdig!Alt her av detaljer som logoer, skilt, benker og deler er laget av 100 % spiselig materiale.Så er dagen kommet og profesjonelle Team Matgal stiller mannsterke opp i reneste Cake Boss stil med 2 biler for henting av kakene.Kan ikke annet si enn at det er en fantastisk drøm å få 2 biler, 2 sterke karer parkert rett utenfor og kakene rett inn og fraktet rett til åpnings seremoni på Nordahl Grieg, helt etter planen! Bybanen tar sin aller første kjøretur fra Nesttun og i retning lagunen for høytidlig åpning!En stor ære å kunne få servere bybanekaken til Bergens hyggelige ordfører på en slik historisk dag, innholdet ble særdeles godkjent :-)

Facebook