The Flying Cake

Bergens flyvende konditormester

Det fantastiske året 2014

En liten smakebit fra året 2014, det året jeg hadde kvidd meg slik til - det året jeg skulle fylle 40 år... Det ble bronsje i London, Gull i Birmingham, Florida reise, mange events, intervju i radioen, Konditorkurs i Ålesund og kongsberg, Cake Camp i Bergen Kakestudio med mange fornøyde kursdeltagere, mange flotte bryllupskaker , Cake business School i London og avslutning med stort og flott oppdrag for hotel Fleischer's på Voss. Er ikke så gærent å bli 40 likevel, det har vært utelukkende positivt for meg, hi, hi :-) Les videre

Fleischer’s sitt 150 års jubileum

Å få den ære å lage til hele kakefesten i anledning det flotte hotel Fleischer's på Voss sitt 150 års jubileum var stort. Og det er ikke et vanlig firkantet hotel vi snakker om, men en real utfordring. Alette ringte meg fra Voss og ga meg 2 dager på å lage hotel i pepperkakehus til pepperkakebyen! Jeg brettet opp ermene, stengte kakekstudio og jobbet 2 døgn i ett strekk. Dette vant pepperkakeprisen. Så fikk jeg oppdrag med å gjenskape det helt spesielle hotellet i sjokoladekake oppå Norges høyeste tårn av cupcakes. Stativ ble sendt fra USA og jeg fikk endelig lage en sånt stort cupcaketower som jeg lenge hadde drømt om, det ble virkelig en wow kake! Les videre

Kake Gull i internasjonal Kategori, Birmingham

November 2014 tok jeg mot til meg og satset stort i verdens største kakekonkurranse: Cake International i Birmingham. Med over 1000 konkurransedeltagere fra hele verden fordelt på 19 kategorier, så ble jeg ganske fortumlet når jeg fikk vite at min egen kake fikk gull i den internasjonale kategorien. Jeg hadde brukt lang tid på en kake som skulle gjenspeile elementer fra mitt eget lands natur, hvor arbeid med sukker/isomalt var sentralt. Jeg skapte vann i bevegelse som nok imponerte, med små innslag av dyr, natur, en jente som isfisker og frostig landskap med glitrende snø. Kaken min glitret veldig, noe som ikke er lett å se, og var litt annerledes i virkeligheten enn hva som kommer frem på bildene. Dette er nok det største jeg ha opplevd i mitt liv, helt uvirkelig å ha oppnådd det en har ønsket og jobbet mot så lenge :-) Bergens Tidende var med meg her i Bergen, mens jeg forberedte kaken for å ta med hele veien dagen etter. Sjekk ut de andre konkurranse kakene i ulike kategorier, ekte kakekunst som imponerer :-) Les videre

Business of baking

Endelig ble det tid for å dra til London og ta Cake business School. Gjett om jeg hadde gledet meg til dette lenge. Denne ble arrangert av selveste Konditormester og kakegründer Michelle Green og kjendis kakedesigner og kakegründer Sharon Wee. Disse to kom helt fra Autsralia for å utdanne oss her til å kunne lære av dem og gjøre suksess innen en knallhard og ny designkakebransje. De andre på kurset var de flinkeste avde flinke med både Minh Cakes og Melanie fra The Enchanting Merchant Company, slikkepotten og flere.. Knallgøy å lære av og med de aller beste. Jeg blir fremdeles fulgt tett opp av både Sharon Wee og Michelle Green, samt at vi har knyttet nye og sterke internasjonale vennskap :-) Les videre

Kake eller cupcakes til jul?

Ønsker du kake eller cupcakes til jul? Min 6 cupcakes i typene red velvet, sjokolade eller nøttebunn uten mel: tilbud m kun strøssel for 180 kr, 12 stk m strøssel: 350 kr, 6 stk julepyntede koster 200 kr og 12 stk julepyntede koster 390 kr Julepyntet kake til ca 12 personer kr 480 i typene: red velvet, sjokolade eller tropisk aroma: trekk i sjokoladeganache, hvit eller mørk, sukkerpasta/marsipan. Tema: Pepperkake hus, kristtorn, snøfnugg, legg bestilling inn i skjema under kontaktfanen . Hentes lillejulaften etter avtale på Midtun, eller leveres mot tillegg. Les videre

Videregående Konditor kurs

For en fantastiskt flott helg jeg har hatt nå i Kongsberg, hvor jeg tdiligere i år ble spurt om å ta turen til Lampeland Bakeri for å holde et inspirerende helge kurs på hele 14 timer innen alt av nye kaketeknikker og trender på designkaker. Det tradisjonsrike Lampeland Bakeri ønsker å følge med i tiden, er villige til å fornye seg, og dermed var alt tilrettelagt for en helg sammen med toppmotiverte flinke Konditorer som hadde gledet seg lenge til å få ny kunnskap innen faget. Teknikker som RI, ruffle, frilling, fantasiblomster, roser, boble, prege, moulds, stensillering, sugarveil og stable rette fine nye kaker, samt kunnskap om nye verktøy som balltool etc er noe mange konditorer føler de mangler. Nå er den herlige og positive gjengen i Lampeland helt up to date på kakefronten, gjett om de gleder seg til å kunne ta imot alle oppdrag fremover :-) Takk for en super helg sammen med dere :-) Les videre

CAKE CAMP BERGEN okt 14

Cake Camp Bergenkakestudio 18-19 okt 2014, en helt utrolig helg hvor flere av oss fra kakeakademiet var samlet for å tilby mange ulike kakedekoreringskurs på et sted og en helg! Modelleringskurs for nybegynner og viderekommende med Kakekunstner Silvia Teunissen. Sugarveil, Royal Icing , Gerbera og Rosekurs med flinkeste Kristin Kaus. Det ble en kjempesuksess med strålende tilbakemeldinger fra ivrige kursdeltagere som simpelthen bare ville ha mer. Mange fine bilder, legg merke til Magdalena sine private bilder til låns her fra helgen hennes på avansert blomsterkurs med Norges blomsterdronning Elin Rajadurai, tatt med rosa bakgrunn. Jeg selv var kun vertinne og serverte kaker og kaffe :-) Les videre

Bryllupskaker Bergen

Her kommer bilder fra noen av sesongens bryllupskaker, både cupcake tower og vanlig stablekake :-) De er et syn og skal være slik brudeparet ønsker det, jeg er med i prosessen fra brylluspkakesmaking til levering når jeg har mulighet til det. Mange har spesielle ønsker for bryllupskaken sin på en slik viktig dag, og mye design og spørsmål kommer på plass etter en prøvesmaking :-) Les videre

Viderekommende teknikk Kakekurs i Bergen Kakestudio

Festkaker på gang! jeg har hatt 2 slike kakekurs for viderekommende i år. På disse kursene lærer vi mange nye teknikker, vi lager fantasiblomster, kunstblomster på ståltråd, vi stabler, lærer ruffle, ombre, boble, pom poms, frillings teknikker etc, kurset varer i over 7 timer, alle får flott dimplom fra Kakeakademiet for gjennomført kurs, og isopr stablekake med seg hjem :-) Jeg kjører nye kurs, når nok spør og jeg har full venteliste :-) Les videre