Prisvinnende og smakfulle kaker til alle anledninger

Prisen på et vogntog på 15 kg!

Mange spør meg om hvor mye det koster å lage en spesiell 3D kake til en anledning. Jeg lager kaker stort sett bare privat, men gir en liten pekepinn her for hva som skal til, siden det er vanskelig å forstå hvor lang tid det egentlig tar med forarbeid for å lage en 3 D kake.. Denne kaken har tatt flere uker å planlegge, selv om den ser veldig enkel ut… Å beregne hvor stor kaken blir totalt er alltid vanskelig, derfor blir det mye beregninger i forkant for hvordan den skal bli til slutt, hva den skal stå på i forhold til totalvekten, hvordan den skal bygges opp, hvilken pynt som skal lages i god tid, innhold i kaken, hva som skal brukes utenpå, i forhold til innhold, utseende, serveringslokale/kjøl etc. En så stor kake er vanskelig å frakte og vanskelig å få lagre kjølig, så den må lages uten meieriprodukter som er avhengig av kjøl, det blir med andre ord ingen gourmet opplevelse, men ganske enkelt sjokoladekakevogntog!

Etter tegning, innkjøp av ekstra utstyr, plater som skal holde den oppe, pynt, farge, råvarer etc, så skal størrelsen på alt ekstra utstyr/pynt, regnes ut; dekkdimensjon, lys, frontfanger, bensintank, sidepipes, luftinntak/snorkel, felger, skilt,bokstaver, detaljer,  speil, lyktebøyler og stigtrinn. Alt dette må lages i god tid på forhånd og tar timesvis… Ekstrautstyr lages i ricecrispie treats (rice crispie blandet med marsmallow), så skal dette trekkes med riktig farge og påmonteres gele lys, bokstaver etc

Så skal bunner lages , det tar mange omganger i ovnen før alle sjokoladebunnene som trengs i denne store kaken som går over 4-5 lag er klar. Dagen før skal kaken bygges opp med sjokoladekrem, her er brukt over 5 kg bare med melis!! Flere kg med sukkerpasta går med til overtrekk og detaljer.. Lengden blir hele 80 cm, og ferdig trukket med sukkerpasta, blir den hele 15 kg tung, da er det bare å håpe på at all pynten som er laget passer…?

Jeg bestemmer meg for å legge til en morsom detalj til jubilanten bakpå i form av noen frekke fæle lettkledde damer, det får han tåle!

En hel arbeidsdag inkludert mange timer overtid går med til å få kaken på plass, nattarbeid til 02.30 må til for å komme i havn med de modellerte damene, glasur arbeid og få alle sidepipsene til å stivne og stå oppå hverandre som tenkt, kreative løsninger blir til underveis;-)Prisen på en slik kake som jeg antar blir til så mange som 60-70 stk, den må bli etter så mange timer med planlegging og arbeid i tillegg til så mye innkjøp av kostbare ingredienser og stæsj ca 3500 kr, da tipper jeg den totale timebetalingen er dårlig, glad jeg lager denne privat og ikke tar bestillinger, for meg holder den heldigvis til 3 hele dager med besøk:-)

Facebook