Prisvinnende og smakfulle kaker til alle anledninger

Julemarkedet i Bergen by

I 2017 åpnet for første gang Bergen Julemarked, og det midt på festplassen. Vi kastet oss ut i det som noen av de første, uten helt å vite hvordan det skulle gå! Vi var såå spente og helt uforberedt på at vi de neste ukene skulle måtte produsere cupcakes, macarons, julekaker og mye mer til alle de tusener som var innom den lille boden vår på 9 kvadratmeter. Produksjonen gikk døgnet rundt, vi var selv i alle ledd uten fri, den julaften husker vi ingenting av…  Boden vår var verdt å besøke med eget kasseapparat i pepperkake!

Logistikken ble vanskeligere og vanskeligere for hvert år, det lille kakehjørnet til Flying Cakery var Julemarkedets mest populære og mest besøkte! De første årene ble vi helt tatt på sengen og hadde ingen ide om hva vi gikk til, og overlevde så vidt. De andre årene var vi ganske godt forberedt og hadde rukket og fått ansatt hjelp både i kakeriet og på Julemarkedet som hadde åpningstider hele uken fra 10.00 til 21.00. Med smått og stort på lønningslisten og de som hjalp til var vi totalt 15 stykker i sving i 2019 for å ta unna både kakeri, julemarked og ny cafe på Paradis.

Vår spesialitet var skikkelige håndlagede julekaker laget med gode ekte ingredienser fra bunn. Vi hadde store pepperkakehjerter, laget selv brente mandler og sjokoladekonfekt. Hver eneste mandel ble nøye satt på i kakeriet på våre berømte Spekulasjer som vi liker å kalle sirupsnippene i Bergen. Alt ble pakket og kjørt ned direkte til utsalg, en fersk og kortreist produksjon vi var skikkelig stolte av. Hele dagen måtte vi fylle på den lille boden vår på hjørnet ut mot Lille Lungegårdsvann. Ved fint vær og snøen dalende ned, kunne det være ekstra vanskelig å få baksten og cupcakene frem i køen av folk som ønsket produktene våre.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Facebook