Sjokoladekake grunnoppskrift
Grunnoppskrift til sjokoladekakebunn eller f.eks sjokolade cupcakes, tilsett det du vil, fin å fryse, saftig og holdbar!
3 egg 5 egg
350 gr sukker 600 gr sukker
300 gr hvetenel 500 gr hvetemel
2,5 ts vaniljesukker 4 ts vaniljesukker
1,5 ts natron 2 ts natron
1,5 ts bakepulver 2 ts bakepulver
4 ss bakekakao 6 ss bakekakao
2,5 dl væske 4 dl væske : Melk/ Kefirmelk/ rømme/fløte
225 gr margarin smeltet 375 gr margarin smeltet
175 gr ,midt i ovnen i 20-40 min
Egg og sukker piskes til stiv eggedosis, det tørre blandes godt og tilsettes vekselvis med væsken, margarin i tilslutt.
Minste oppskriften rekker til en vanlig kakeform, mens den store er beregnet til stor langpanne, vanskelig å si, jeg lager som regel stor porsjon og fordeler i flere former alt ettersom jeg trenger det, er de lave i formen så stek mindre, høye kaker må steke mer.
Sjekk med en strikkepinn/spaghetti etc i midten om den er ferdig, skal ikke være deig på den når den taes opp igjen.
Denne sjokoladekake oppskriften egner seg og til cupcakes, den er saftig og tåler godt frys. Den er stabil og fin å jobbe med/skjære ut..
Dette er en grunnoppskrift, derfor varierer jeg ofte innholdet etter hva den skal brukes til, tilsetter sjokoladebiter til cupcakes, varier med det du har og med hvilken type krem du vil ha inni. Vanlig sjokoladesmørkrem og mousse er godt, bruk gjerne hvit sjokolade, smeltet sjokolade, philadelfia ost i kremen for ekstra god.
Tips: Smør vanilje smørkrem rundt og på toppen tilslutt, og trekk kaken med sukkerpasta eller marsjmallow fondant, så er den klar til å pyntes!
