Prisvinnende og smakfulle kaker til alle anledninger

Kaketrender: Alfabetkake og tallkake

Den store Kaketrenden denne våren har mange navn: Alfabetkake, tallkake, kjekskake, etc.

Den er lett å lage, tilpasse og veldig dekorativ på kakebordet.

Her er min egen oppskrift med forslag til fyll :

(Merk at jeg ikke bruker ekte blomster som vanligvis er  å se på disse kakene, det er på grunn av faren for sprøytemidler og smitte i kremen.)

 

Deigen jeg har brukt er en type søt mørdeig/tertedeig:

Oppskrift:

125 gr romtemp smør/margaring, 100 gr melis, 190 gr mel og 1 egg (vaniljesmak kan fint tilsettes)

Bland sammen alt for hånd, ikke rør for mye om du velger maskin, da blir deigen vanskelig. Dette blir en liten deig (en bokstav) ev doble deigen for større tall.

Legg deigen kaldt i ca 15-20 min, da er den enklere å kjevle ut.

 

Lag mønster selv: Klipp ut ønsket bokstav/tall på matpapir om du ikke har form.

Bruk en god del mel, trykk ut med hånd og kjevle resten ca pepperkaketynt. Skjær ut ønsket tall/bokstav og stek 2 like på hvert sitt brett om du ønsker store. Du trenger en bunn og et lokk. Rester av deig kan fint fryses.

Stekes ved 180 grader i 10-20 minutter, avhengig av str/tykkelse og til du ser de er gyllen i kantene.

Fyll og montering:

Legg den ene delen/bunnen på et passende brett, pisk opp fløte til en fin krem tilsatt et par ss sukker (farg gjerne), det går fort med 6-8 dl fløte, avhengig av str.

Ha kremen i en sprøytepose med rund tip og sprøyt på små topper rundt hele, i midten kan det være godt å ha vaniljekrem, ev annen friskere krem i blandet pasjonsfrukt, bringebær eller feks sitroncurd Jeg har valgt å legge i oppkuttete jordbær og bringebær, her kan det varieres med din fantasi, men friskt er aller best sammen med mye krem! Legg oppå den andre delen/lokket og sprøyt krem oppå på samme måten som på bunnen.

Oppå pynter du med akkurat det du ønsker: Jorbær delt i 2, macarons, marengs, oppkuttet frukt, sjokolade, snop etc Her bestemmer du 🙂

Bunnene kan du lage i god tid på forhånd og oppevare tørt, mens fyllet er best å ha på samme dag. Blir myk etter noen dager i kjøleskap, men da er den oppspist, det er min erfaring 🙂

Kakehilsen fra Konditormester Kate, Flying Cakery

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Facebook