Prisvinnende og smakfulle kaker til alle anledninger

Om meg

IMG_7628Meritter:

Vinner av Norsk Kakekunstutstilling 2011, samt publikumspris, 2 plass cupcaketower

Bronse i modellering internsjonalt,  London 2014

Gull i Internasjonal kategori, i Cake International Birmingham 2014

Vinner av ÅRETS KAKE Norge 2015, smakskonkurranse med bryllupskaketema.

 

 

The Flying Cake sin flying start 2011

Jeg heter Kate Kippersund og er utdannet Konditormester ved Orion Konditori og Bakeri i 1998, Bergen. Jeg har og vært innom andre velkjente konditorier i Bergen, men eventyrlysten gjorde at jeg etterhvert havnet oppe i luften som flyvertinne i SAS, noe jeg stortrives med!

IMG_2458På fritiden har jeg vært så heldig å få reise overalt rundt i hele verden og opplevd mye spennende som har inspirert meg, og gjort meg til den jeg er i dag. Uansett hvor jeg har vært så har jeg alltid sørget for å være oppdatert på kakene:-) Et lengre opphold med jobb og studier i Australia fikk meg til å bli spesielt interessert i cupcakes og designkaker.

Jeg har alltid vært veldig fascinert over måten kaker har blitt dekorert på i utlandet, egentlig ganske ulikt de typiske norske kakene. Tradisjoner er viktige, også innenfor konditoryrket, men jeg er og opptatt av å tilføre nye teknikker og kakestiler.

Vi reiser oftere og lengre, mange har studert utenlands, og plutselig dukket det fram et lite og nytt behov for helt nye kaker her til lands.

Det ble derfor fristende å prøve ut nye trender, og jeg brukte nesten et år i tenkeboksen for å tørre å ta skrittet fullt ut med eget firma og ikke minst måneder med planlegging, testing og forsøk, før jeg turde å prøve ut mine første «norske» cupcakes. Jeg fikk en kjempefin mulighet til å levere cupcakes til Kryddar cafe i Bergen ved Nesttun, og de ble vel mottatt, helt til Kryddar ble solgt i 2013. Så startet jeg samarbeid et års tid hvor jeg leverte til Spisestedet M og Matgal som og holder til på Nesttun, og designkaker og cupcakes til andre events og catering.

IMG_3744-002Jeg mener at å tilby bergensere tørre muffins med smørkrem på toppen, istedet for hvit dame ikke er noe poeng, derfor er mine gourmet cupcakes laget av de aller beste råvarer gjerne med fløte, rømme, ren sjokolade, bær og frukt, for at de skal holde seg fuktige inni og ha en fristende krem-topping som innbyr til en smakfull opplevelse. I motsetning til andre, er de fleste av mine cupcakes kjølevare, fordi krem som inneholder ost eller kremfløte har det best kjølig, derfor er de og en utfordring å lage siden dette ikke skal påvirke bunnen under negativt.

I 2011 meldte jeg meg på konkurranse for første gang i mitt liv, det var Norsk Kakekunstutstilling som skulle være i Knarvik det året. Da hadde jeg fløyet mye de siste årene og var ikke helt oppdatert på kakefronten. Hele høsten forberedte jeg meg til kakekonkurransen, og ble svært overrasket og lykkelig over å ha mottatt første premien for en 4 etasjers bryllupskake i victoriansk stil. Den fikk og publikumsprisen, samt en cupcakeoppsats fikk 2 premien i åpen kategori.

Etter dette innså jeg at her må jeg satse litt mer og kanskje etterhvert fly litt mindre.  Brønnøsyndsregisteret hadde aldri hørt om en Flyvende Freelance Konditormester før, men etter litt overbevisning, var både navn og firma i boks!

The Flying Cake ble derfor et helt naturlig navnevalg!

kate_kippersund_1Mye skjedde på kort tid, og før jeg visste ordet av det, så hadde jeg blitt valgt ut til å være med i Kakeakademiet Norge sammen med 6 andre av de flinkeste kakedekoratører, designere i Norge, sammen skapte vi noe nytt, som og ga meg god erfaring som kursholder og nytenkende i Norge til nye teknikker.

Nå har jeg fått eget kakestudio i Hardangerveien 21 på Midtun utenfor Bergen! En stor drøm har gått i oppfyllelse og The flying Cake kan derfor etter hvert ta imot noe begrenset kakebestilling, fortrinnsvis større bestillinger til firmaer etc,  jeg har mange spennende prosjekter i luften fremover!

I januar 2013 dro jeg og til USA og tok MasterCourse over noen svært intense uker. Jeg kom hjem med flere sertifikater i blant annet blomsterarbeid, modellering, sukkerarbeid, isomalt og hoved Masterkaken selvsagt. Dette kan det leses mer om på siden min og kaken er i sin helhet utstillt i kakestudioet:-)

img137Jeg har tatt Masterclass med velkjente David Cakes fra England i både Royal Icing og smørkrem, samt at jeg har tatt Masterclass i modellering med  flinkeste Anneliese Von Thessel fra Nederland. Jeg elsker å lære!

Etter dette har jeg spesialisert meg mer og mer til bryllupskaker og større oppdrag 🙂

Jeg har og tatt Cakebusiness School i London i 2014 og blitt coachet av Pastry Chef Michelle Green og berømte Sharon Wee.

Jeg konkurrerer også aktivt, dette bidrar til å utfordre meg selv, gir god pr overfor mitt arbeid og mange nye fantastiske bekjentskaper med kakedekoratører og Pastry Chefs over hele verden.

I november 2014 fikk kaken min gull i internasjonal klasse i verdens største Cake International i Birmingham, England, fra før av hadde jeg bronse fra London, men gull var det største og beste jeg noengang kunne håpet på, kaken ligger på siden min og er laget i mye sukkerabeid som frostet tema.

August 2015 vant jeg hele ÅRETS KAKE Norge, med temaet bryllupskake hvor innhold stod i fokus.

Veien fremover blir til underveis, mange ideer skal bearbeides, spennende muligheter skal undersøkes. Meningen med denne siden er å gi inspirasjon i form av bilder, innblikk i en nystartet og nytenkende konditorverden, samt gi relevant informasjon til prosjekter for fremtiden. Bli med på en spennende konditor-reise helt utenom det vanlige, hvor destinasjon fremdeles er helt ukjent for et 2016!

 

Bergens Flyvende Konditormester Kate Kippersund

org.nr 996950654 MVA

 

P.S. Jeg er veldig opptatt av å ta fine bilder, de utgjør en stor del av mine fremtidige ideer, derfor skal The Flying Cakes sine bilder kun brukes av andre etter nærmere avtale med meg!

 

 

 

 

 

 

Facebook