Bergens flyvende konditormester

Wilton Chicago

En hyggelig start med en god kollega i 96 etasje i Hancock building hører med, en fantastisk utsikt over hele Chicago.Cheesecake factory i Chicago er et herlig sted å spise både middag og et vanvittig utvalg med spennende ostekaker.Wilton sitt enorme hovedkvarter ligger i Darien et lite stykke utenfor Chicago. Butikken var kanskje ikke så stor som jeg forventet meg, men med en god studentrabatt, så er jeg glad den ikke var enda større, hjelp så mye jeg handlet!Vi var første som tok i bruk helt nye lokaler, veldig fint klasserom med alt av fasiliteter og kaker til lunsj hver dag…Ikke greit å være Kelly å komme helt fra Australia med helt annen døgnrytme, det ble en hard start for de fleste av oss. Opp kl 05.00 hver morgen, og kurs sammenhengende helt til sene kvelden hver eneste dag.Øve, øve, øve, Royal Icing skal være perfekt, Kelsey fra Ohio er stolt over endelig å ha fått til ruffles! En herlig gjeng med mye humor:-)Hele 18 forskjellige blomster skal vi kunne sprøyte, denne rosen er i Royal icing. Jeg er nesten litt imponert over hva jeg får til, dette er helt nytt for meg, skikkelig gøy.Gumpaste blomster med kjente Tv fjeset Michelle Boyle, dette var noe jeg hadde gledet meg veldig å få lære skikkelig.Perfekt koking av sukker lærte vi av sukker artist Laura Bradley, den dama var dyktig, så fikk vi jobbe side om side med både sukker og isomalt for å lære forskjellen. Sukker var litt enklere å bearbeide, men isomalt klart mer holdbart over tid, dette er noe jeg helt klart vil gjøre mer av.Rose laget av isomalt, er jo bare nydelig og ser ut som glass, men kan fort knuses og.Isomalt kurs i kunst, utrolig mye som kan lages ved hjelp av isomalt, dette var interessant ny kunnskap og inspirasjon.Alt klart for ICES event, en verdensomspennende kakeorganisasjon, klart jeg er medlem!Martina fra Trinidad hadde aldri sett snø før, så da måtte Michelle som er kakedesigner fra New York og jeg introdusere henne for snø på skikkelig vis: Snøballkrig, engler, snømann… Er sikker på at hele ICES eventen vi var på den helgen trodde vi var sprø. Men når vi introduserte oss og forklarte, så lo de godt!2 herlige jenter så positive og så entusiastiske: Michelle og Martina, og under kake engel Kate;-)Paintbrush kurs var og inkludert hos ICES, veldig kjekt å få med seg så mye nytt og se hvordan amerikanerne gjør dette her..Lage kake kurs, lære stable kakekurs, lære trekke kakekurs..ja.ja, dette kunne jeg jo, men likevel gøy å se hvordan andre gjør det..Og så måtte jeg selvsagt bli med i konkurranse hos ICES, men det var jo greit, for dette hadde jeg jo nettopp lært. Her vant første som sprøytet riktig Royal icing ved hjelp av de tip er som var lagt ut rundt hele bordet, jeg tapte så det suste, hadde jo ikke lært å få opp farten…. bare gjøre det pent:-)Kelsey og Marissa lager bare de nydeligste roser!Franske Jennifer alltid i høygir, hun har eget bakeri og masse positiv energi:-)Helt vidunderlige Cecilia og Flavia fra Sao Paulo, Brazil, Konditormestre med eget bakeri og undervisning, håper av hele mitt hjerte at jeg får besøkt de en dagMaureen fra Belgia strålende fornøyd med den lekreste fargen hun har klart å blande, litt misunnelig jeg da..Modelleringskurs hver kveld en uke var veldig kjekt, Loreena er en utrolig dyktig og morsom intruktør, ler bare jeg tenker på henne! The Flying Cake…do I need to say more…Yes, I am so in the ruffle club:-) Amerikanske kaker er noe for seg, men moro å lære teknikkene likevel, smakte godt gjorde den og underlig nok, selv om de fleste kakene vi lagde ble donert via Lorena til kirken.Alt klart for The Final project, bare så inspirerende å være med 22 stykker fra hele verden og se hvor ulikt vi alle lager de forskjellige kakene etter å ha lært det samme.Maria Rosa er en stor cakeartist og konditormester fra Borston med eget bakeri, den dama er noe av det råeste jeg har sett, hun forberedte seg for ICES konkurransen til sommeren, gjett om jeg skal heie!Michelle designer kaker for de rike og berømte i New York, og er samtidig party planner. Hun lagde en fantastisk stor og flott kake som tok flere dager å sprøyte ferdig, imponerende stykke arbeid!Så uendelig sliten, men likevel så glad over å ha blitt ferdig med Master kaken, nå begynner hodepinen med å få den hjem.Maria fra Bahamas med sin knallgule flotte kake, laget med kurvfletting, lurer på om jeg noen gang får lage en slik her hjemme..? Flavia med sin, alle blomstene på toppen er laget i Royal icing og satt på streng.Sprudlene og alltid like blide Selma, som har vært flyvertinne i Lufthansa i mange år, med sin fine kake som skal fraktes hele veien til Frankfurt med… ja..nettopp Lufthansa.All pynt laget i sukkerkunst og isomalt.Alle disse er sprøytet i royal icing, blir kjempesøte synes jeg!Veldig stolt over å ha fullført og fått brukt alle de nye teknikkene jeg har lært på kaken min.Tenk at dette er blomster som er sprøytet inn i gele, hadde store problemer med å spise dette, men bare helt utrolig flott ble det.Skal det være et kakestykke?Nydelige Daniella jobber som profesjonell kakedesigner i Michigan, hun lager ingen kaker, bare pynter de hele dagen:-)Litt humor og morro må til. Og jammen er Wilton direktør Sandy Folson med på det aller meste.Så deilig å kunne dra hjem med 5 sprett nye sertifikater og en Masterkake i «lommen», for en opplevelse!Jeg og Australske Kelly var de 2 som tok flest kurs, vi ble veldig gode venner, men var begge ekstremt slitne på slutten.Det blir ganske intenst og jobbe så hardt i flere uker, men vel verdt det:-) Og mange nye kakevenner og jobbtilbud flere steder i verden;-)

Facebook